Når en tann er svært skadet og har lite tannsubstans igjen, er det ikke alltid mulig å bygge den opp med en plastfylling. Da er en restaurering i form av en krone et godt alternativ. Denne lages ved at tannlegen sliper til tannen og tar en avstøpning som sendes til tanntekniker. Tanntekniker vil da lage en naturtro tann som passer perfekt i din munn. Normalt tar dette ca en uke og du får en midlertidig krone på tannen din mens du venter.  Når tannlegen mottar den ferdige kronen prøves denne inn i munnen din og om du og tannlegen er fornøyd med resultatet festes den med sement.

Kroner kan også brukes som en estetisk behandling, om man er misfornøyd med tennenes utseende.

Mangler man en eller flere tenner kan en bro være et godt alternativ. Her bruker man nabotennene , altså tannen foran og etter tannluken, som støtte for en ny tann.

Det slipes på nabotennene og tas en avstøpning hos tannlegen som sendes til tanntekniker. Her fremstilles det en bro der flere tenner henger sammen for å gi inntrykk av at den manglende tannen er tilstede.

Kroner og broer har normalt lang levetid. Men det kommer selvsagt an på hvordan du tar vare på dem. Den vanligste årsaken til tap av en krone eller bro er karies eller hull i tannen som bærer kronen/broen. Hygienen er derfor svært viktig! Spør din tannlege om råd for å kunne holde best mulig rent.